Συνεντεύξεις

Να ξεφύγουμε απο τη λογική του Star System του Μπουτάρη

Να ξεφύγουμε απο τη λογική του Star System του Μπουτάρη
Mon, 09 Jul 2018 09:51:44 +0000

Να ξεφύγουμε απο τη λογική του Star System του Μπουτάρη. Η διοίκηση έχει αφεθεί στη δύναμη της ατάκας για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών και συνεπώς ο κλήρος πέφτει σε εμάς, 5-6 ανθρώπους που δουλεύουμε πολύ τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε τα κεντρικά σημεία της συνέντευξης:

  • Οι ανεξάρτητοι είμαστε πλέον περισσότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο απ΄ ότι οι εκπρόσωποι κάποιον παρατάξεων και χαριτολογώντας λέμε να ζητήσουμε και γραφείο.
  • Όλη αυτή η εικόνα με τα προβλήματα της πόλης και με αφορμή και το θέμα των συμβασιούχων παρατασιούχων, δείχνει ότι η πόλη έχει αφεθεί τελείως.
  • Βλέπω μια εξαιρετική χαλαρότητα στην Παράταξη των Εντάξει και συνεπώς ο κλήρος πέφτει στους γενναίους για την αντιπολίτευση, σε εμάς τους 5-6 ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουμε πολύ τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Είμαστε λίγοι στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίοι ασχολούμαστε και προτείνουμε γιατί νοιαζόμαστε για όσα συμβαίνουν στον δήμο. Οι υπόλοιποι νομίζω βρίσκονται αλλού.
  • Το θέμα της δικής μου απόφασης σχετικά με το αν θα κατέβω ή όχι έχει πολύ μικρή σημασία, νομίζω ότι η πόλη δεν καίγεται για υποψηφίους δημάρχους, ήδη υπάρχουν πολλοί. Η πόλη ενδιαφέρεται να έχει ανθρώπους οι οποίοι είναι κοντά στα προβλήματα είναι κοντά στους πολίτες και προτείνουν λύσεις για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
  • Το πρόβλημα του Γιάννη Μπουτάρη είναι ότι από το 2014-2015 και μετά έχει αποξενωθεί πλήρως από την πόλη, τους πολίτες και τα προβλήματα της. Όλοι εμείς στο δημοτικό συμβούλιο και φροντίζουμε για τα θέματα της πόλης μας προσπαθούμε να καταδείξουμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει στην πόλη και πως μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική του start system, στην οποία λογική λίγο έως πολύ έχει μπει ο Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας και τι έγινε να μην αλλάξουμε τα πλακάκια μας και να μην στρώσουμε έναν δρόμο. Η δουλειά του δημάρχου είναι ο πολίτης και η καθημερινότητα του.
  • Με τον Κλεισθένη θα έχουμε ισχυροποίηση του Δημάρχου με ανίσχυρες παρατάξεις, με χαοτικές συνέπειες. Θα λειτουργούμε με ένα σύστημα όπου σε κάθε ψηφοφορία θα έχουμε ένα άγχος ή από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος θα μπορεί να συνεργάζεται με τον οποιονδήποτε χωρίς να έχει από πίσω του τις προγραμματικές του δεσμεύσεις.
  • Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει δήμος – πρότυπο, αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που εισπράττει και από την άλλη πλευρά παίρνει δάνεια και παραδίδει σε τρίτους, σε ιδιώτες, τη διαχείριση έργων, υποδομών, υπηρεσιών που όφειλε να παρέχει ο ίδιος. Όλα αυτά δείχνουν πως η κατάσταση δεν πάει καλά και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα και την επόμενη διοίκηση.

https://youtu.be/8hBLJ8jINk8


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σχόλια