Δήμος Θεσσαλονίκης

Κακοτεχνίες στους δρόμους, ΟΑΣΘ και ΚΑΦΑΟ υποβαθμίζουν την πόλη μας

Κακοτεχνίες στους δρόμους, ΟΑΣΘ και ΚΑΦΑΟ υποβαθμίζουν την πόλη μας
2018-09-18 11:13:03

Ένα άλλο θέμα που έθιξα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ήταν η ανάπλαση στην Άνω Πόλη, γύρω από την Πορτάρα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερα ότι το έργο δεν προχώρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και προβλέπεται σήμερα η Πορτάρα, με ανοιχτά τα σχολεία, να κλείσει για 40 μέρες. Οι αρχαιολόγοι και οι ξεναγοί είναι ανάστατοι γιατί τώρα αντιλαμβάνονται τί έχουν να αντιμετωπίσουν. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται οι οδηγοί των λεωφορείων και των ταξί. Το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 και άρχισε να κατασκευάζεται... πριν λίγους μήνες.  Καταφέραμε το έργο να ξεκινήσει στο λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο και με αποτελέσματα που δεν τιμούν κανέναν.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκα σε άλλα τρία θέματα που αφορούν τον… αστικό εξοπλισμό και τις υποδομές της πόλης:
1)    Οποιαδήποτε εταιρία  παίρνει άδεια διάνοιξης οπών στους δρόμους από το δήμο, για αέριο, οπτική ίνα, ύδρευση, τελικά δημιουργεί ένα μωσαϊκό κακοτεχνιών στο δρόμο. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να έχουμε δέσμιες όλες αυτές τις εταιρίες, που παρεμβαίνουν σε δρόμους και πεζοδρόμια, για δικά τους έργα, ώστε να τους επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση τους και να μην αφήνουν αυτή την τριτοκοσμική εικόνα. 
2)    Η τραγική εικόνα των στάσεων του ΟΑΣΘ που είναι στη δικαιοδοσία του δήμου. «Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να βελτιωθεί η εικόνα  τους; Απορώ γιατί καθυστερούμε στη δημοπράτηση για την ανάπλαση τους τους;  Μέσα σε οχτώ χρόνια, μια διοίκηση πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα και όχι ακόμη να ψάχνεται.
3)    Τα νέα ΚΑΦΑΟ, δηλ. τις τηλεπικοινωνιακές ντουλάπες: «Μια ακόμη αρνητική εικόνα της πόλης, οικεία σε όλους μας, είναι τα ΚΑΦΑΟ, που πλέον αποτελούν στοιχεία του αστικού μας εξοπλισμού. Πέρα από τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα έργα όπως της Ικτίνου, τις κακοτεχνίες σε δρόμους και πεζοδρόμια, τις εγκαταλελειμμένες στάσεις, έχουμε και τα ΚΑΦΑΟ τα οποία είναι διάσπαρτα στους δρόμους, γεμάτα με γκραφίτι.

Και με τέτοιες άσχημες εικόνες υποδεχθήκαμε και τους πολλούς επισκέπτες της πόλης μας στη διάρκεια της ΔΕΘ.


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σχόλια