Δήμος Θεσσαλονίκης

Κατάθεση ψηφίσματος για την ξαφνική απώλεια του Αντώνη Κοντογεωργίου

Κατάθεση ψηφίσματος για την ξαφνική απώλεια του Αντώνη Κοντογεωργίου
2018-10-01 16:08:38

Με αφορμή την απώλεια σήμερα του διακεκριμένου μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου, έλαβα την πρωτοβουλία να προτείνω την έκδοση ψηφίσματος ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης να τιμήσει τη μνήμη του διακεκριμένου μαέστρου.

Ο Αντώνης Κοντογεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945 και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι, φοιτώντας παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Θεσσαλονίκης. Στο σπουδαίο έργο του μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται η οργάνωση για πρώτη φορά το 1977 με πρόσκληση του τότε Διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ, Μάνου Χατζιδάκι, της χορωδίας στην ΕΡΤ, της Χορωδίας του Τρίτου Προγράμματος - σημερινή Χορωδία της ΕΡΤ - της οποίας ήταν ο μόνιμος διευθυντής της για 32 χρόνια. Επίσης, ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Από πολλούς θεωρείται ο «πατέρας της χορωδίας» στη χώρα μας, και ο Δήμος της πόλης που γεννήθηκε, σπούδασε και χάρισε το ταλέντο και τις γνώσεις του οφείλει -πιστεύω- να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του.


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σχόλια