Δήμος Θεσσαλονίκης

Τοποθέτηση για τα προβλήματα της Β' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

Τοποθέτηση για τα προβλήματα της Β' Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης
2018-10-09 07:46:58

Στην Β' δημοτική κοινότητα και συγκεκριμένα στην πολύπαθη περιοχή μεταξύ των οδών Γιαννιτσών και Αναγεννήσεως, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες είναι τραγικά.

Υπάρχει το πρόβλημα με την απαλλοτρίωση της οδού Πίψου, τη διαμόρφωση μίας παιδικής χαράς στην πλατεία Μελβούρνης, την αξιοποίηση των χώρων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και εγκαταλειμμένων κτιρίων.  Το γεγονός ότι ο Δήμος δε φροντίζει για το φωτισμό, τη συντήρηση του πρασίνου και τις σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου. Συν τοις άλλοις, ο ΟΑΣΘ προβλέπει να καταργήσει τις γραμμές 3 και 12 που περνούν από εκεί, ενώ μικρά παιδιά αναγκάζονται να διασχίζουν εκείνο το σημείο για να φτάσουν στο σχολικό τους συγκρότημα στην περιοχή του Carrefour.

H κατάσταση γίνεται τραγικότερη από την ανεξέλεγκτη πλέον συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε ακατοίκητα κτήρια της περιοχής. Το βράδυ υπάρχει πορνεία στους δρόμους. Έγινε μια επιτυχής προσπάθεια να φύγουν από κει οι οίκοι ανοχής αλλά παρόλα αυτά στους δρόμους ακόμα γίνεται εμπόριο λευκής σάρκας. 

Όλα αυτά δίνουν μια κακή εικόνα μιας περιοχής που είναι εξαιρετικά κοντά στο κέντρο της πόλης λίγα μέτρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, κοντά στο σταθμό του Μετρό και το Λιμάνι. Πρέπει λοιπόν να δούμε την περιποίηση του χώρου σε αυτό το σημείο της πόλης φροντίζοντας την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων.

Με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, πληροφορηθήκαμε πως εκκενώθηκε συγκεκριμένο κτήριο και παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή. Θεωρούμε ότι συμβάλαμε στην ανάδειξη αυτού του ευαίσθητου ζητήματος και ευελπιστούμε οι παρεμβάσεις στην περιοχή να μην σταματήσουν εδώ, καθώς απαιτείται συνολική αναβάθμιση και αυθεντικό ενδιαφέρον για τα προβλήματά της.


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σχόλια