Δημοσιεύματα

Ο Κ. Ζέρβας στο Thessaloniki Summit 2021: Συστράτευση σε μια συμμαχία του καλού και της δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη

Ο Κ. Ζέρβας στο Thessaloniki Summit 2021: Συστράτευση σε μια συμμαχία του καλού και της δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη
2021-11-05 10:38:39

Για συστράτευση σε μια συμμαχία του καλού και της δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες του Thessaloniki Summit 2021.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι “το Thessaloniki Summit είναι η απόδειξη πως ένας θεσμός κύρους με ισχυρή παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο μπορεί να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί από την πόλη μας, από τη Θεσσαλονίκη”.

Πρόκειται, κατά την επισήμανση του Δημάρχου, για έναν θεσμό που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και που προσφέρει τη δυνατότητα να συζητηθούν ζητήματα στρατηγικά. “Μας βοηθά να δούμε τη μεγάλη εικόνα, παγκόσμιες τάσεις και να συνδεθούμε με κάθε νέα αναζήτηση, νέα ιδέα ή εξέλιξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας και στον Πρόεδρό του Αθανάσιο Σαββάκη για τη διοργάνωση.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζέρβας σημείωσε με νόημα ότι “για να προοδεύσει ένας τόπος, να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, χρειάζεται μια συγκυρία και κυρίως μια συμμαχία”.

“Η συμμαχία του καλού και της δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σημαίνει ότι πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες βάζουν πλάτη για έναν κοινό σκοπό”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία και με αυτό το αξίωμα πορεύομαι. Φιλοσοφία που αθροίζει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις, δεν αφαιρεί, δεν διαιρεί”.

πηγή: thestival.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ