Δημοσιεύματα

Λαμπαδηδρομία από άτομα με αναπηρία στη Νέα Παραλία (φωτο & video)

Λαμπαδηδρομία από άτομα με αναπηρία στη Νέα Παραλία (φωτο & video)
2021-12-02 22:21:06

Λαμπαδηδρομία πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης άτομα με αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία. Με δάδες και με αφετηρία το δημαρχιακό.

Στη συμβολική αυτή η δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Πρέπει να νιώθουν ισότιμοι πολίτες», σημείωσε o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρώτο πάρκο για όλους που θα κατασκευαστεί στην πόλη.

«Έχουμε το μάτι μας στραμμένο στην καθημερινότητα στις προσβάσεις των ατόμων με αναπηρία. Χαιρόμαστε πολύ που ξεκινάει σε λίγους μήνες η κατασκευή του πρώτου πάρκου στην Ελλάδα για όλους με προσβάσεις σε άτομα με αναπηρία. Υπάρχει πρόσβαση στα περισσότερα πάρκα που γίνονται. Πρέπει να φροντίσουμε την πρόσβαση σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Να υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για άτομα για αναπηρία που μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγες. Όλα αυτά είναι μέλημα της διοίκησής μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Στον δήμο Θεσσαλονίκης πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή κάθε συνανθρώπου μας, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, γι’αυτό και η λαμπαδηδρομία από το δημαρχείο μέχρι τον Λευκό Πύργο γίνεται γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι όλα είναι εφικτά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας Γιάννης Καστούρας υπογράμμισε ότι «για εμάς, τα άτομα με αναπηρία η αυριανή ημέρα είναι όπως οι υπόλοιπες 364 μέρες, έχει τις ίδιες αντικειμενικές δυσκολίες αυτό που θέλω από όλους τους συμπολίτες μας είναι να έχουνε την ίδια ευαισθησία όλο τον χρόνο».

Στη δράση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ειδικού Ψυχαγωγικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών-παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης και της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών “Πυρσός”.

πηγή: thestival.gr


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ