Δημοσιεύματα

Ζέρβας για πλατεία Ελευθερίας: Στόχος να γίνει το συντομότερο δυνατό το πάρκο μνήμης

Ζέρβας για πλατεία Ελευθερίας: Στόχος να γίνει το συντομότερο δυνατό το πάρκο μνήμης
2022-12-02 18:18:41

Ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη Θεσσαλονίκη, είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα το απόγευμα τις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Με εκτενείς αναφορές στο πλούσιο εβραϊκό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί, ώστε να αποδοθεί τιμή στις χιλιάδες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Κορωνίδα αυτών των προσπαθειών αποτελεί η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που προχωρά με την καθοριστική συμβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, «το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσει ένα διεθνές σύμβολο ενάντια στον αντισημιτισμό, στο μίσος και στην προκατάληψη».

Αναφερόμενος στην πλατεία Ελευθερίας σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο ίδιος προσωπικά έχουν δεσμευτεί για την κατασκευή πάρκου μνήμης. «Στόχος μας», όπως πρόσθεσε, «είναι η πόλη να έχει το συντομότερο δυνατό το πάρκο μνήμης με την εξεύρεση και συνδρομή χρηματοδότησης και συγχρόνως να επιτευχθεί η υπέρβαση όποιων γραφειοκρατικών προβλημάτων».

«Επαναλαμβάνω ότι η κατασκευή πάρκου μνήμης είναι δέσμευσή μου. Όπως επιλύσαμε τα προβλήματα του Μουσείου Ολοκαυτώματος και σήμερα το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τον ίδιο τρόπο ενεργούμε -με τη βοήθεια της πολιτείας και με τη συνεργασία της ΙΚΘ- και στην περίπτωση της πλατείας Ελευθερίας», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

 

Πηγή: voria.gr

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ