Δημοσιεύματα

Αυτοψία Ζέρβα σε έργα στις γειτονιές της πόλης (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία Ζέρβα σε έργα στις γειτονιές της πόλης (ΦΩΤΟ)
2022-12-30 15:06:07

Επιθεώρηση σε σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα (28/12) ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρώτο σταθμό αποτέλεσε η περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, στη δεύτερη δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη στοχευμένες παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση μιας περιοχής 130 στρεμμάτων. Η περιοχή αυτή πρόκειται να αποκτήσει νέα εικόνα μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αναπλάσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, βελτίωση της προσβασιμότητας κ.ά.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ακόμη την περιοχή της Τούμπας, για να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία του «Πάρκου για Όλους». Τα έργα στον χώρο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», μεταξύ της Γρηγορίου Λαμπράκη, της Παυσιλίπου και της Ολυμπίας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η έκταση αυτή, όπου διαμορφώνεται το πρώτο πρότυπο «Πάρκο για Όλους», θα αποδοθεί στους πολίτες ως ένας χώρος συνύπαρξης κι ως ένας νέος πνεύμονας πρασίνου.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και τα έργα διάνοιξης της Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι τη Μήλου. Το έργο θα προσφέρει κυκλοφοριακή ανάσα σε χιλιάδες πολιτών, θα διευκολύνει την Τούμπα, την Τριανδρία και την ανατολική Θεσσαλονίκη και θα προσφέρει μια νέα γρήγορη διέξοδο προς τον περιφερειακό.

πηγή: typosthes.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ