Δημοσιεύματα

Επιθεώρηση Ζέρβα στα έργα αποκατάστασης του διατηρητέου σχολείου της Κριεζώτου

Επιθεώρηση Ζέρβα στα έργα αποκατάστασης του διατηρητέου σχολείου της Κριεζώτου
2023-01-11 11:05:02

Επιθεώρηση στο υπό αποκατάσταση ιστορικό 5ο Γυμνάσιο της οδού Κριεζώτου πραγματοποίησαν σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και έχουν πλέον εισέλθει στην τελική φάση τους, μετά και από την ολοκλήρωση όλων των επιπρόσθετων διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη στατικότητα του κτηρίου.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το διατηρητέο κτήριο της οδού Κριεζώτου θα ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του και αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι θα επαναλειτουργήσει ως σχολείο με 12 αίθουσες διδασκαλίας.

Τα έργα στο σχολικό κτήριο προχωρούν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής τους καλύφθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Το διατηρητέο κτίριο της οδού Κριεζώτου στέγασε το θρυλικό Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων, από το οποίο αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης. Είναι μάλιστα χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης από το 1987.

 

Πηγή: voria.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ