Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
2023-09-04 18:07:13

Με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε σήμερα (04/09) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Κοσμοπούλου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν σειρά προγραμμάτων που υλοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής και της στεγαστικής πολιτικής. 

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τη Σοφία Ζαχαράκη υπήρξε μια στενή συνεργασία, που απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα για τη Θεσσαλονίκη, την περίοδο που είχε στον τομέα ευθύνης της τον τουρισμό. «Και στον νέο τομέα που αναλαμβάνει, ως Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχουμε και πάλι καινούριες προκλήσεις», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι «μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, οφείλει να αντιμετωπίζει τον κοινωνικό πόνο, το πρόβλημα, την αστεγία με ιδιαίτερη φροντίδα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη», μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στέγασης νέων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», που απευθύνεται σε άστεγους με στόχο την εύρεση εργασίας και την κοινωνική επανένταξη. 

Ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων της Τούμπας
Στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο κ. Ζέρβας έθεσε και το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τούμπας να προχωρήσει η αλλαγή χρήσης στην έκταση δίπλα από το οικόπεδο όπου κατασκευάζεται το πρώτο «Πάρκο για Όλους», ώστε να δοθεί κανονιστικά η δυνατότητα και της ανέγερσης ναού. 

«Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας πίσω»
Η κυρία Ζαχαράκη μίλησε για μια «δημιουργική σύμπραξη δυνάμεων με τον Δήμο Θεσσαλονίκης» και υπογράμμισε ότι η λέξη που χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα είναι η «ουσία». 

Σύμφωνα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Αναφερόμενη, εξάλλου, στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» επεσήμανε ότι έχει βραβευτεί ευρωπαϊκά για τη σημασία που έχει στην προσπάθεια ευάλωτοι πολίτες να βρουν σπίτι και δουλειά και εν τέλει να βρουν ελπίδα και αισιοδοξία. 

«Στόχος μας είναι να μην αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας πίσω. Καθώς η πόλη έχει βρει έναν βηματισμό ανάπτυξης, είναι ακόμη πιο καίριο να μην μείνει κανείς πίσω -ειδικά άνθρωποι από τις ευάλωτες ομάδες», είναι το μήνυμα που έστειλε η κυρία Ζαχαράκη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ