Δήμος Θεσσαλονίκης

Με δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις γειτονιές της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

Με δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις γειτονιές της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας
2023-09-27 14:59:24

Με δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.  Πρόκειται για μερικές μόνο από τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε κάθε γειτονιά της πόλης και περιλαμβάνουν αναπλάσεις πεζοδρομίων, καινούρια παγκάκια, ράμπες, νέους κάδους απορριμμάτων, νέα κολωνάκια και νέα φωτιστικά σώματα led για εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα πραγματοποιούνται φυτεύσεις στα πάρκα των οδών Αγίας Μαρίνης, Ναυπλίου και Βοσπόρου.

Πλατανομουριές για σκιά και αντοχή
«Πραγματοποιούμε φυτεύσεις όπου έγιναν αναπλάσεις γειτονιών και όπου υπάρχει κενή δενδροδόχος», τονίζει ο υπεύθυνος Πρασίνου της Δ’ Κοινότητας Θεόδωρος Σαββόπουλος. Όπως ο ίδιος εξηγεί, επελέγη η ποικιλία της πλατανομουριάς καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, δημιουργεί σκίαση και έχει μικρές απαιτήσεις σε νερό, γεγονός που την καθιστά ιδανική για το αστικό περιβάλλον. Όπως τόνισε δεν πρόκειται για απλές μουριές που λερώνουν το πεζοδρόμιο.

Ήδη έχουν φυτευτεί δεκάδες δέντρα 3-4 ετών στα σημεία των αναπλάσεων και τώρα που είναι η κατάλληλη περίοδος οι δενδροφυτεύσεις γίνονται με εντατικούς ρυθμούς. «Δεν προτιμούμε πιο μεγάλα δέντρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το φυτό να σοκαριστεί από τη μεταφύτευση και να μην ευδοκιμήσει», εξηγεί ο κ. Σαββόπουλος.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στην Δ΄ και Ε’ Δημοτική Κοινότητα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ